2005/07/27

Varför?

Köpte nya dyra joggingskor häromdagen. Varför då? Jag har ju för fan inte joggat de senaste åtta åren.

Vems är felet?

"Måtte djävulen ta den som fick mig blåvittintresserad" skrev Bruce Banner (han med Groggen, inte han som blev grön när han blev arg). Det är en relevant frågeställning; vem skall man skylla på för att man mår dåligt när Blåvitt förlorar? Många kan som vanligt skylla allt på sin barndom. Fäder som fixat ungen medlemskap i IFK innan han/hon ens fått personnummer eller tokiga farbröder som envisats komma med Blåvitt-prylar varje födelsedag. Jag kan inte skylla på indoktrinering då mina föräldrar har ett sunt allmänt fotbollsintresse. Under barndomen tillhörde jag också en av de lyckliga som följde allsvenskan men inte så mycket mer, jag höll på IFK Göteborg eftersom Göteborg var den stad med elitfotbollslag som låg närmast. IFK hade dessutom den trevliga vanan att vinna ganska ofta. Inte ens vid flytten till heroernas stad eskalerade intresset (vilket jag förbannar nu när jag ändå är fast i träsket eftersom IFK på den tiden spelade en massa Champions League-matcher). Orsakerna till att det tidigare ganska slöa Blåvitt-intresset närmar sig ohälsosamma proportioner stavas nog tidsfördriv och internet. Tidsfördriv därför att några kompisar frågade om jag inte skulle följa med på några matcher och jag fann då att det var just ett trevligt tidsfördriv. Någonstans under den nattsvarta säsongen 2002 övergick det dock från att vara ett trevligt tidsfördriv till något som reglerar ens humör ganska starkt. Den andra orsaken är Alltid Blåvitt, denna supportersajt som tar Blåvittnörderiet till oanade höjder (citat från Grenn?). En internetsajt där man kan läsa träningsrapporter, matchrapporter från B-laget, referat från ungdomsturneringar i Italien, genomgångar av bokslut o.dyl. är som att hälla flytande syre på en brasa när det gäller Blåvitt-intresse. Särskilt farligt för oss med lååånga arbetsdagar med vissa inslag av tristess.

En stor del av ansvaret mitt lidande ligger alltså hos ett gäng andra nördar med för mycket fritid som jag inte ens känner. Måtte djävulen ta dig Morran.

2005/07/20

Mmrf

Varför ska ens humör vara så starkt korrelerat till hur det går i allsvenskan? Skit.

Det kanske hjälper att skaffa sig liv?

2005/07/06

Lurad, eller..?

Kulturpartiet som såg ut som ett PR-trick visade sig vara... ett PR-trick. Törs man hoppas att FI också är en bluff?

2005/07/05

En-frågeparti?

Sverige har tydligen fått ett nytt parti, Kulturpartiet. Grattis till oss. Ett en-frågeparti med Kim Anderzon i spetsen med devisen mer pengar till kulturen. Jaha, de lyckades ju få en halvsida i GP efter sitt framträdande i Almedalen så det får väl ändå anses som en lyckad PR-framstöt för "kulturen". Det visar sig dock att de blir sura om kallar dem för PR-trick, de är minsann seriösa. De tänka sig att vara ett litet parti men gärna i en vågmästarroll i riksdagen (även om Olle Ljungström inte kan tänka sig att sitta i riksdagen). Jamenvaffan, tror ni på allvar att ni ska komma in i riksdagen med parollen "Mer pengar till kulturen"? Dragningskraften hos ett sånt parti måste ju vara mikroskopisk i jämförelse med tre-frågepartierna "Vårdskolaomsorg", tillochmed mindre än dragningskraften hos miffo-partiet FI. Starta ett parti någon?

Ulander är klar för Blåvitt säger Blåvitt, det är han inte alls säger Århus, Alvbåge är klar för Viborg säger Viborg, det är han inte alls säger MP, vi är överens med Thomas Olsson säger Blåvitt, jaha, men ni får inte köpa honom säger Buffalo. Alltså, hur svårt kan det vara?? Och vem tillhör egentligen Daniel Johansson?

2005/07/04

De sälla jaktmarkerna

Som förväntat närmar sig denna blog den ödsliga blog-kyrkogård som breder ut sig över nätet. Ytterligare några ettor och nollor på den gigantiska internetska skräphögen. Men hav förströstan, det finns hopp, någon kommer något intressant att hända som jag har åsikter kring, någon dag kommer jag att ha så tråkigt att jag får tid att skriva spirituella inlägg. I väntan på detta - härda ut eller läs några fotbollsbloggar t.ex. Grogg eller Konsten att förlora.


Btw, heter det blog eller blogg på svenska..?