2008/09/14

Smått och gott

Svenska PostkodLotteriet spammar mig via direktadresserad snail-mail. Tämligen irriterande. Dock så var de vänliga och tillmötesgående när jag skrev till dem och bad att få slippa deras reklamutskick. Bra där. Hoppas bara de står vid sitt ord och har strukit mig ur rullorna.

Det finns indikationer på att Systembolaget kommer öppna butik i Nya Kulan i Gamlestan. Bra att få ett Systembolag inom gångavstånd kan man tycka. Mindre bra att de medlemmar av the A-team som bor i Gamlestan inte kommer behöva åka till Systemet i Olskroken längre utan kan hänga runt här hela dagarna istället. Fast Olskroks-folket blir väl glada...

Jag har börjat läsa en kvällskurs i C-programmering för att begripa åtminstone lite grann av vad mina kollegor snackar om. Att återigen kliva in i fysikhuset på Chalmers/GU var fullt av bisarra flashbacks, särkilt när jag träffade på den snacksalige studievägledaren.

Gammal 21-tums tjock-TV har blivit uppgraderad till 37-tums full-HD platt sak. TV-programmens kvalitet ökade dock inte märkvärt. Nu är frågan vad nästa kapitalinvestering bör bli (vi pojkar behöver alltid ha ett mer eller mindre onödigt prylprojekt att slänga bort pengar på). Jag kan gissa att Don Fanucci hävdar att jag nu måste ha en PS3:a så att jag kan spela Blue Ray-skivor. Ett helt logiskt argument men jag är lite osugen på ytterligare en box vid TV:n/stereon. Ett par bättre/snyggare högtalare vore kanske inte så dumt? En bättre kamera vore förstås kul men då måste jag först lära sådana där saker som slutartider, ISO-tal och skärpedjup. Resa är alltid trevligt men då bör man också ha tid till det. Smartare vore förstås att investera lite så att man har en buffert att leva på när man får foten efter att ens chef insett att man egentligen är en bluff. Det ultimata köpet är nog en lägenhet men det är så många vuxenpoäng att jag knappt törs tänka tanken.

Har jag sagt att jag gillar Berlin?

No comments: