Jag är en motståndare till ofoget frukt-i-mat (tänk Fläskfilé Africana, Flygande Jacob och Tropisk Fläskpannkaka*). Efter en diskussion under fikarasten på jobbet så blev jag tvungen att kolla upp 70-talsrätten Flygande Jacob lite närmare och då får man en aning om vilken gastronomisk golgatavandring 70-talet förmodligen var. Enligt
Wikipedia så dök rätten upp för första gången i Allt om Mat 1976 och innehåller kyckling, bacon, chilisås, vispad grädde, italiensk salladskrydda, banan och salta jordnötter. Till detta rekommenderas man tydligen att dricka det finska(!) rosévinet
Perlerose. Drycken existerar fortfarande och
recenserades av GP i somras:
Uselt vin som trots allt smakar himmelskt vid en jämförelse med Gredos. Men inte räcker det till att tända första fyren.
Såsom tillhörande den ironiska generationen är det inte utan att man funderar på att bjuda in till 70-talsfest där vi kalasar på Flygande Jacob och avnjuter några ironiska glas Perlerose.
*Fläskpannkaka med ananas. Har enligt Berglins serverats på en skola i Gävle.
4 comments:
Frukt i varm mat är ett otyg som skall förbjudas. Hawaiipizza...brrrr
Jag kommer!
Jag tror du är en trend på spåren - dagens GP del två delas av temana "fotboll" och "frukt-i-mat"...
Det är den här bloggen som sätter trenderna. Jojomensan.
Post a Comment