2010/07/11

Lite grand om ett svunnet fotbolls-VM

Största stjärnorna var enligt min mening Diego Forlan och bläckfisken Paul. Vuvuzelan fick också ett stort genombrott och gjorde mycket väsen av sig men jag tycker ändå inte att det räcker för att räknas som stjärna.

Tyskarna spelade inte bara bra fotboll, de hade tuffast namn också i form av Schweinsteiger, Mertesacker och Badstuber. Hedersomnämnande till Stekelenburg och Tshabalala.

Den korta hörnan verkar ha fått stryka på foten till förmån för den halvkorta (halvlånga?). Ett steg i rätt riktning.

Förhoppningsvis var detta det sista VM där vi fick se den multipla överdrivna överstegsfinten, dvs den som ser ut som Ravellis silly walk från VM 94 kombinerad med ett vaggande i sidled. I 95% av fallen slutar den med att anfallaren tappar fart, att bollen tappar ännu mera fart och att anfallaren i fråga till slut trampar på bollen och blir av med den.


Sjukfrånvaro

Har varit hemma från jobbet i veckan på grund av en synnerligen ihärdig och ilsken förkylning, tänk rekordelig baksmälla med halsont istället för ångest. Att vara hemma på vardagar och inte orka göra mycket mer än att titta på TV leder till att man blir lite dum i huvet. Till exempel blir man lite glad när det visas gamla Beverly Hills-avsnitt i sörjan av Spin City, En plats på landet, Scrubs, 2 1/2 män, Simpsons, Pimp my ride etc. Något annat som visas som faktiskt är bra på riktigt är Mauro och Pluras kök. Den lakoniske Mauro Scocco är ju skitrolig, kolla in klippet där han tycker att elitrökare som Plura (60-80 cigaretter om dagen) borde fridlysas.


2010/07/03

Dikt och verklighet

Dikt. Medicinteknikföretaget Eizo plojar i reklamsyfte.

Verklighet.