2009/05/10

Nämen...

Kolla här, en blogg, som verkar vara min. Med tanke på uppdateringsfrekvensen så känner den sig nog lite åsidosatt men jag skyller som vanligt på mitt händelselösa liv.

Köpte nytt klätterrep i helgen eftersom det gamla varit med i uppemot sju år nu. Lyckades hitta ett billigt på High Sport. Klätterfabriken/High Sport må ha den skönaste musiken* och vara mest "livsstilsklättring" i Göteborg men kundservice är de inte bäst på. Jag fick tala om för expediten hur deras rabattsystem funkar (medlemmar i GBGKK har rabatt på prylar och inte på klätterkort).

Däremot köpte jag inte de begagnade stegjärnen på Fjällsports garagesale eftersom de inte passade mina kängor. Jag vet inte riktigt vad jag skulle ha ett par stegjärn till men det är coolt med stegjärn så jag vill ha ett par i alla fall.

Jag har också köpt första säsongen av utmärkta TV-serien The Wire som jag lyckades missa när den gick på TV. Bra serie som sagt men översättningen på DVD-utgåvan är inte hundraprocentig. Do a jewellery store (i meningen att råna den) översätts med öppna en juvelerarbutik, midget som används nedsättande om en något kort basketspelare översätts med fi**a och scavenger hunt blir gatsoparjakt. Nog för att det är svårt att hitta ett bra svenskt ord för scavenger hunt men vaffan. Det känns som om jag gnällt om detta tidigare.

Helgen bjöd också på årets andra löprunda. Träningsvärken blev inte riktigt lika stygg som förra gången och denna gången hade polisen inte spärrat av delar av rundan p.g.a. en Hells Angels-fest men jag borde ändå löpträna oftare än en gång varannan vecka.

*Även om jag uppskattar det faktum att Domen spear Queens of the Stone Age och Audioslave.

3 comments:

Maria Abrahamsson said...

Nog för att Baltimorese (fonetiskt: bawlmerese) faktiskt kan vara lite svårt att förstå ibland, men att misslyckas med de nämnda översättningarna tyder kanske mer på att man inte riktigt förstått vad som händer än på problem med att höra vad de faktiskt säger....

mjn said...

Jag planerar repinköp nästa säsong. Fast först vill jag gärna köpa lite häxor, slingor och quickdraws. För/nackdelen med klättring: det finns alltid mer prylar att köpa.

F.ö. var jag också ute på årets andra runda i helgen. Har mätt upp en sträcka på 5,8 km som jag sprang i slutet av mars, och igen igår. Med den här frekvensen hinner jag med en gång till innan jag lämnar Frankrike...

Matte said...

Hmmm, någon som vill köpa en lätt begagnad (2 år gammal) fallskärmsutrusting om det blir för dyrt har jag en äldre (14 år gammal)? Har inte behövt köpa nya prylar på ett bra tag... :)

Löprunda? Hur funkar det? Har inte varit på en sådan sedan Burgårdsvarvet!