2009/04/25

Pensionärerna häckar i Botaniska trädgården

Våren har kommit och kolgrillsröken ligger tung över svenska radhusområden. I botaniska trädgården blommar rodedendronbuskarna så mycket de orkar och stället svämmar över av pensionärer.


Fler bilder här.

2009/04/23

Hittade dem

Lederna på Ramberget, alltså.

2009/04/13

Cardiac arrest...

...heter ett album av funkbandet Cameo men det är också någonting som förmodligen kommer som ett brev på posten efter att ha mumsat i sig Carl’s Jr. Double Six Dollar Burger with Medium Natural Cut Fries and a 32 oz Coke (2618 kcal). Jag trodde att KFC serverade den kolesteroltätaste, mest blodådreigenkloggande snabbmaten efter att ha hört talas om deras cardiac arrest bowl men de finns inte ens med på listan* över The Worst Drive-Thru Foods in America. Arby's bör nog inte vara bantarens förstahandsval när det gäller skräpmat...

Hittat via Allans delade objekt.

*Skälet till att KFC inte finns med på listan kan vara att de endast listar "mat" som kan köpas i en drive-thru.

2009/04/12

Fiasko

En av årets första lediga riktigt fina vårdagar lämpar sig naturligtvis utmärkt för utomhusklättring. Dock så är jag ju en feg sportklättrare utan bil vilket begränsar utbudet av klätterbara leder. Jag och kompanjon Don Fanucci tänkte utforska möjligheterna till topprepsklättring på lederna på Ramberget. Topprepsklättring är för fegisar men det kräver ändå vissa saker, som att man t.ex. kan ta sig till toppen av leden och där bygga ett ankare. En annan essentiell sak är att man faktiskt hittar leden till att börja med. Redan här sket sig dagens övningar. Vi följde klätterförarens begränsade anvisningar och hamnade på toppen av Ramberget och letade oss nerför ett brant parti som såg ut att lämpa sig för klättring. Vi lyckades dock aldrig hitta en vägg som liknade den som var beskriven i guiden. Till slut var vi tillbaka på toppen av berget efter att ha varit ända nere vid dess fot. Det närmaste vi kommit några leder var ett kvarglömt prussiksnöre samt två gamla skruvar som en gång i tiden förmodligen utgjort ett toppankare.

Vad man kan säga om dagen var iaf att det verkar finnas potential för en massa leder på Ramberget samt folk tydligen inte alls drar sig för att slänga skräp i naturen. Så fort en plats är någorlunda naturskön och har utsikt kan man ge sig den på att den är nedlusad med tomburkar, krossat glas och gamla engångsgrillar. Måtte sotar'n ta alla nedskräpare!

En fotbollsplan i Göteborg i april

Ja, det är ju svårt att använda några andra ord än succé. Strålande solsken, helgdag, fullsatt, ny arena samt det bästa av allt; total förnedring av Djurgården genom vinst med 6-0, bl.a. tack vare mål från egen planhalva. Då gör det inte så mycket att kölogistiken kring toaletter och kiosker behöver förbättras, att den folköl som serveras på arenan är Åbro samt att nämnda blasköl tog slut i början av andra halvlek.


Den som vill se fler bilder vet förmodligen var de står att finna.


Det stora smolket i glädjebägaren är givetvis att lågpannade individer fortsätter att använda fotbollsmatcher som arena för att få sina våldsrelaterade adrenalinkickar.

2009/04/01

Vem stjäl tryckluftsmojänger?

Undertecknad äger ingen bil och är synnerligen ointresserad av bilar. Dock så äger han en cykel som är utrustad med bildäcksventiler. I helgen byttes det innerslang på bakdäcket och då inser man att man ju behöver en sån där tryckluftsmojäng för bildäck som de har på bensinstationer för att kunna pumpa det nya däcket. Eftersom bensinstationen runt knuten har blivit obemannad och helautomatisk finns där inte längre någon luftstation så man får bege sig lite längre bort (ca 900 m). Väl framme inser man att den tryckluftsmojäng som de normalt sett har där inte finns på plats. Förmodligen plockas den undan när butiken på bensinstationen är stängd. Bara att vända på klacken och bege sig till nästa bensinstation som ligger rakt åt motsatt håll. Såg ni en pajsare som irrade runt i Gamlestan i söndags med ett cykelhjul i handen så var det alltså jag. Lyckligtvis hade nästa bensinstation öppet en söndageftermiddag och däcket blev pumpat.

På väg hem från jobbet idag konstaterade jag att i stort sett alla bensinstationer tydligen plockar in sina tryckluftsmojänger när de stängt. Jag stannade vid tre olika stationer för att fylla cykeldäcket med lite extra luft men bet i gräset på alla tre. Vem vill egentligen stjäla tryckluftsmojänger? Vart är vårt samhälle på väg?