2010/01/04

Dagens I-landsproblem

Jag har varit bortskämd. Jag har tidigare haft ett helt OK Konsum 200 m från min lägenhet.

Efter flytt har jag nu både Konsum och ICA Kvantum inom promenadavstånd, dvs 10-20 min promenad. Här dyker problemen upp. Den aktuella Konsumbutiken är nämligen mycket mindre och sunkigare än den i Gamlestan vilket var en besvikelse. ICA Kvantum är däremot stort och fint. Och fullständigt blockerat av kundvagnar. Stora affärer lockar till sig barnfamiljer. Barnfamiljer handlar samtidigt allihop, kryssar omkring med överlastade kundvagnar som om de vore hangarfartyg och jagar samtidigt sina ungar över halva butiken. Av någon anledning så handlar även Munkebäcks alla sinnesslöa pensionärer på ICA Kvantum också. Tanter i gigantisk päls står och hänger på sin kundvagn som bara innehåller en burk med syltlök samtidigt som de försöker lista ut hur självscanning funkar och blockerar hela gången. Jag antar att det finns två möjliga lösningar, antingen tar jag seden dit man kommer och börjar själv köra kundvagn, blockera gångar och trängas eller också så ger jag Konsum en chans till. Ett tredje alternativ vore kanske att börja handla på lilla närbutiken Tempo.

Kanske var det ett misstag att gå och handla på nyårsafton...

3 comments:

Maria Abrahamsson said...

Som f.d Munkebäcksbo kan jag meddela att 1) an bör undvika Konsum (möglig frukt och grönsaker är inte alls roligt) och 2) att det fungerar alldeles utmärkt att handla på ICA Kvantum efter viss optimering. Dels måste man välja sina handlingstillfällen med omsorg (typ när det är för sent för pälstantspensionärena att gå ut, eller för tidigt för barnfamiljerna att ha stuvat in alla ungarna i bilen). Besvärliga ungar slipper man enklast genom att peka ut i vilken riktning lösgodishyllan är (om man pekar i rätt eller fel riktning beror på hur snart man själv behöver komma fram till kassan...)

Att handla på nyårsafton tror jag är ett misstag oavsett val av affär...

Zoid said...

Ett annat alternativ är ju att klä sig på ett sätt som gör att folk helst inte befinner sig i din närhet. Mycket, läder, corpse paint och 20 cm långa nitar...

[cmh] said...

Zoid: det är ju en taktik såklart. Lättast är kanske att köra med en riktigt hemsk BO. Typ BBO.