2006/05/03

Sprudlande krönika

Krönikörer i dagstidningar har inte lika stora krav på objektivitet som som övriga journalister har (eller åtminstone bör ha). GP-sportens Mats Härd har till fullo tagit fasta på det i sitt senaste alster som behandlar derbyt mellan IFK Göteborg och GAIS. Matchen slutade 2-1 till IFK efter mediokert spel från båda sidor och ett oavgjort resultat hade inte varit orättvist. Härd väljer att krydda sin krönika med diverse spetsfundigheter som:

"Döball-Erlandsen måste vara lättad. Plötsligt studsade bollen IFK Göteborgs väg men inte var det ett styrkebesked som alla vi drygt 26 000 som fanns på Ullevi fick i går."

"Det såg ut som Gais match, i många stycken var det Gais match och det är riktigt märkligt. Nykomlingen Gais höll i bollen, hade ett passningsspel värt namnet."

"Kreativ bokföring är en konstart man behärskar på Kamratgården. Kreativ fotboll går inte ens hitta med en gigantisk polisrazzia."

"Det finns en norsk kärlek till fasta situationer. Sådana heter döball på norska, det syntes tydligt förra säsongen att hörnor och frisparkar var en blåvit specialitet, det visade sig igen mot Hammarby senast och ännu en gång igår. Först 0-1 på hörna, Kalle Svensson nickade in. Sedan 0-2 efter en frispark, där Niclas Alexanderssons lama avslutning studsade i nät via Mattias Östbergs fot. Det var varken glamour eller guldglans över de avslutningarna."

"Lyfter sig bara de flesta till Niclas Alexanderssons nivå bör IFK Göteborg kunna lämna fel område i tabellen ganska raskt."

Nu börjar det nästan bli värt att kommentera. "Lyfter sig bara de flesta till Niclas Alexanderssons nivå bör IFK Göteborg kunna lämna fel område i tabellen ganska raskt". No shit Sherlock, Alexandersson är ligans bästa spelare så om de övriga bara kunde spela som honom kanske det skulle gå bättre. Det är ju bara att göra så.
Härd avslutar också med en svåbegriplig mening där han passar på att såga IFK:s debuterande 19-årige högerback: "Arne Erlandsens val av högerback är nog så långt genidrag som det går att komma".

Påminn mig igen varför denne man fick ett journalistpris häromåret.

1 comment:

[cmh] said...

Hmm, blev ett lite väl bittert inlägg kanske...