2006/12/06

Gravitation

Gravitationen är starkare i Calgary än i Göteborg. Kanske gäller det hela Kanada. Detta kan jag konstatera efter att ha gjort chin ups i universitetets gym idag. Det var mycket jobbigare än jag minns det från Sverige. Övriga förklaringar kan vara att jag inte tränat på nästan två månader eller att jag blivit tyngre. Jag tror dock mest på det förstnämnda. För övrigt så noterade jag att de andra tre som duschade samtidigt som jag hade shorts på sig. Ett tag var jag nära att nominera mig själv till Freak of the Week som den äcklige utlänningen som duschade naken. Dock kan det hela bero på att de övriga pojkarna i tvagningsrummet var på väg till/från bassängen men lite skumt var det. Den aggresivt nakne mannen och porrfilmspolitikern från Fysiken skulle nog trivas här...

2 comments:

slabbe said...

hahaha, det är tufft att bryta sociala normer.
Stå upp för din rätt att dusha utan kläder!
:)

Anonymous said...

Även här kan vi nog se det Brittiska Imperiets inflytande. I USA är det otänkbart att vara naken i samma rum som andra män. (ett inte så lite känsligt ämne har jag noterat) Det är även känsligt att ha fel sorts handduk, jag höll på att bli förbjuden att köpa en lite feminin beach-handduk på en sportaffär i Boston när jag sa att jag skulle ha den själv... Och att jag valde den handuken var för att det var den enda de hade.

I Australien är det inte lika tydligt, men på badhusen så är det ungefär 40/60 som är nakna/påklädda i duschen. De flesta har på sig badbyxorna större delen av duschen men tar av dem innan de är klara. Inte lika tabu-betonat här, men ändå påtagligt. Det är ingen som går naken till/från duschen iaf.

Betydligt trevligare än på Valhallabadet där man får se mycket som man gärna hade sluppit.
/John