2007/04/03

Hets inför allsvenskan - från Kanada

Allsvenskan närmar sig med stormsteg. Istället för att gnälla om hur öde det kommer kännas på betongkolossen Ullevi så letar jag efter det bästa sättet att följa Blåvitt på avstånd. Just nu verkar Radiosportens direktreferat på nätet vara nummer ett för exilänglar eller vågar man hoppas på att det dyker upp någon obskyr hemsida där man kan se rörliga bilder?
Årets trupp av blåvita heroer ser något tunn ut. Här kommer åsikter om osedda spelare baserat på matchrapporter, rykten och inbillning (inte alltför olikt normal sportjournalistik alltså). En trolig startelva 2007 kommer se ut som följer:

MV: Bengt Andersson - Given så länge han inte blir skadad och det blir han ju aldrig. Backupen Erik Dahlin är ung och lovande och skulle säkert inte göra bort sig om han kastas in. Tyvärr är Bengan jinxad, med honom i laget vinner Blåvitt inga titlar.

HB: Adam Johanssson - Också given när han är frisk, vilket tyvärr är för sällan. Här är Ölme backup i konkurrens med Gustav Svensson.

MB: Mattias Bjärsmyr - Given
MB: Ragnar Sigurdsson - Förhoppningsvis given. Har aldrig sett honom spela men han ser ut som en elak islänning == bra mittback. Har vi tur kan Gustav axla rollen som stabil backup vid skador annars får det bli Ölme som iaf har rutin och är elak han också.

VB: Hjalmar Jonsson - Given så länge han har självförtroende och annars också eftersom José Shaffer inte är back. Ölme backup. Törs man hoppas på Hjalle i Royal League-form från 2005?

HY: Jonathan Berg/Eldin Karisik - Jag hoppas att Jonathan kan ta ett steg till. Han var riktigt bra i U- och B-laget, hyfsad i GAIS men behöver nog höja sig ett snäpp. Eldin har jag aldrig sett men han sägs ju vara bra och teknisk. Om han är hel och frisk vilket tydligen inte är så vanligt.

IM: Niclas Alexandersson - Kommentar överflödig. Gå inte sönder!
IM: Pontus Werbloom/Thomas Olsson - Pontus kan kötta, nicka, slå yttersidor och skrämma motståndare. Tyvärr kan han inte slå enkla bredsidor. Thomas Olsson kan slå bredsidor men det brukar gå för långsamt enligt min mening. Blir han bättre med Alexandersson bredvid sig? Förmodligen en retorisk fråga eftersom Thomas alltid är skadad. Pontus gör fler mål än Ola Toivonen i år igen?

VY: Andrés Vasquez - Tar även han ett steg till i år kommer han bli fett bra. Sällan dålig. Karisik är ett alternativ här också och vänstermittfältare är förmodligen den plats där Shaffer gör sig bäst.

A: Stefan Selakovic - Någon gång måste han ju börja sätta alla chanser.
A: Marcus Berg - Ytterligare en kille som bör ta ett steg till. Dags att sätta fart om han ska nå upp till Svarte-Filip. George Mourad kan bli given i anfallet när han blir frisk, han kan också bli given på bänken eller på läktaren. Hög högstanivå och låg lägstanivå. Jonas Wallerstedt är inhoppare. Nickar allting, även om det skulle vara en järnspis som kom flygande. Mathias Ranégie tror jag inte håller måttet även om jag aldrig sett honom spela.

Jakob och Bastian kanske kan få göra några inhopp.

Hyfsad startelva när alla är friska, väldigt känslig för skador i backlinjen och innermittfältet, en tränare som inte imponerade på sitt förra jobb, en annan tränare som aldrig varit huvudtränare och vill att Blåvitt ska trilla boll samt åtal mot en av spelarna. Japp, detta blir nog ännu en säsong fylld med ångest, oro och förtvivlan. Möjligen uppblandad med lite glädje.

2 comments:

Biggus Piggus said...

Du har tur Martin!!! http://allsvenskandirekt.sportbladet.se/
har flash-grafik i realtid som följer varenda spelare på planen. Det är inte "minut för minut" längre utan "sekund för sekund". Lycka till mot TFF!

[cmh] said...

Jag upptäckte inte ZOOM förrän under/efter matchen men på Alltid Blåvitts forum gnälldes det om att Aftonbladets "superservice" sög fett. Så småningom kan det kanske bli ett komplement till Radiosportens direktreferat.