2007/08/20

Veckans berg - Mt Rae

Veckans berg, Mount Rae, innebär ett nytt höjdrekord, 3218 m.ö.h. Vilket kanske förlorar lite av sin glans när man startar vid en parkeringsplats som ligger högre än Keb, 2200 m.ö.h. Till att börja med följer man en vandringsled som inte är särkilt spännande nu när alla blommor nästan är överblommade (trots detta var det fullt med folk på leden på vägen tillbaka). Sedan är det scree-sluttning som gäller upp till ett litet pass (eller "col" hur man nu översätter det). Därefter börjar den roliga delen med lite klätterinslag tills man når kammen och gör en fin (något exponerad) kamvandring upp till toppen. Den mest erfarne medlemmen av vår grupp klättrade upp för en stor slab när vi inte riktigt visste vart vi skulle ta vägen. Han kom tillbaka med adrenalin sprutande ur öronen efter att ha hamnat i en återvändsgränd och tvingats göra en minst sagt hårig nedklättring. Läxa: läs guideboken.


På vägen upp gick vi förbi ett gäng som vände efter att en av dem fått en sten i skallen. Som tur var hade hon hjälm men blev ändå så skadad/skärrad att de beslutade att vända. Klipporna i "the rotten rockies" är otroligt lösa och man måste hela tiden hålla koll ovanför och under sig så att man inte träffas av en sten som någon skickat iväg eller riskerar att träffa någon med all den sten man själv sätter i rörelse.


Moln och lite dis gjorde att det inte blev några jättebra foton denna dag men de återfinns trots det på det vanliga stället.

No comments: