2007/10/09

Blandad kompott

Saker som borde bloggats för länge sedan, saker som inte räcker till en egen bloggpost och sånt som kanske inte borde bloggas alls:

Det har varit filmfestival i Calgary, något som jag ägnade alldeles för lite tid åt. Brad och Angelina var tydligen här och promotade The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford som spelats in i området runt Calgary. För min egen del blev det bara två filmer en Humor me, som är en samling humoristiska kortfilmer och brasilianska Drained. Drained, eller O Cheiro do Ralo, handlar om en pantbanksinnehavare som har en förfärlig stank från avloppet på sitt kontor. Han blir alltmer besatt av att bli av med lukten samtidigt som han själv njuter allt mer av den makt han har över de olyckliga människor som kommer till hans pantbank. En något bisarr men bra film. Tre och en halv kolbollar i betyg. Stort extra plus för de coola sjuttiotalsinspirerade kläderna och musiken.

Kanada har en hel del soldater i Afganistan. I förra veckan omkom en reservist från The King's Own Calgary Regiment i närheten av Kandahar. KOCR är samma pansarregemente som min hyrevärd J tillhörde under 17 år. Media uppger att korpral Hornburg omkom i granatkastareld. Enligt de historier som berättades efter begravningen rörde det sig snarare om en attack med RPG. The Royal 22e Régiment, The Van Doos, skall tydligen ha gått "beyond the call of duty" för att rädda soldaten ur sin Leopard utan att lyckas. Talibanernas vapen är inte längre de gamla prylar som amerikanerna försåg dem med utan de är numera moderna ryskbyggda saker. Spekulationer förekommer om att talibanerna får sina vapen via Kina. En annan inte alltför vågad gissning är väl att det finns ett antal ryssar med kontakter som vi ge amerikanerna betalt för gammal ost.

Maria bloggar underhållande om kulturkrockar och högtider i USA. Jag bor ju i det förhållandevis vettiga Kanada och kan inte bidra med riktigt så mustiga historier. Diskussionerna på den Thanksgivingmiddag jag var inbjuden till begränsade sig till global warming och energipolitik. Jag försökte sjunga kärnkraftens lov samtidigt som jag försökte vara artig och inte gå alltför hårt åt calgarianernas(?) kära pick-uper.

Note to self: se till att ha pengar på kontantkortet när folk vill ringa för jobbintervju.

1 comment:

Petra said...

Ett annat hett tips vid viktiga telefonsamtal: ha tillräckligt med batterier. Suck.