2008/01/01

Julobservationer


Det regnar. Horisontellt. Jävla växthuseffekt.

Har umgåtts en del med (mycket trevliga) bekanta till mina föräldrar (ja, bekanta till mig också såklart). Av någon anledning så spenderas ca 85% av tiden med att prata om folk som Fläktekarle Bengt, Geten, Mommo hästhôvve, han som är gift med hon som är bror till han som bor där borta i kröken osv. Självklart har jag aldrig en aning om vilka dessa lokala förmågor är. Det är sällan nämnda figurers bedrifter och gärningar diskuteras utan fokus ligger på hur de är släkt med varandra, var de bor, vem de är ihop med och viktigast av allt är att alla i sällskapet (undertecknad undantagen) till slut ska komma fram till att de vet vem diskussionobjektet är. Blir man sådan när man kommer över fyrtio eller är det ett småstadsfenomen?

Det blir lite pinsamt när den lokala bandyklacken skanderar "Solnatattare" åt Hammarbyspelare.

Köpte senaste Offside som reselektyr. Tidningen innehåller bland annat en utmärkt artikel om slutstriden i Allsvenskan med fokus på de fem topplagens sportchefer. Ett bestående intryck är att Elfsborgs Stefan Andreasson är en pajas.

Att folk som arbetar i Brunnsparkens omedelbara närhet (t.ex. på Palace) inte blivit våldsamma gentemot de med högtalare utrustade ständigt panflöjtsspelande sydamerikaner som stått där i hela julruschen är för mig en gåta.

Charlotte Kalla, sicken tjej.

2 comments:

Maria Abrahamsson said...

Fenomenet är om inte universellt så i alla fall utbrett i stora delar av det sk småorts-Sverige. (Det här syftar alltså inte på det horisontella regnandet, som jag gissar har mer med väst-Sverige att göra). Min mamma och en granne till mina föräldrar har en gång ägnat en timme åt att försöka övertyga mig om att jag visst visste vem de pratade om. Det gjorde jag inte...

Mattias said...

JAA! Våga vägra panflöjtsindianer!!!