2008/01/01

Nytt år - ännu en gång

Vid den här tiden på året brukar jag reflektera (nåja) över året som gått samt försöka förutspå eller styra vad det nya året kommer innebära för mig rent personligen. 2006 slog det mesta jag förutspått in vilket fick mig att 2007 förutspå ett alldeles lysande år. Möjligen blev jag lite styv i korken. Det som verkligen slog in, SM-guld för Blåvitt, tog jag för givet först efter att ha blivit påmind i en kommentar av Kent Brockman. I övrigt så förutspådde/önskade jag framgångsrikt forskande och ett välbetalt industriforskningsjobb i Göteborg. Forskandet gick väl sådär, jag fajtades mest med trilskande lasrar och trilskande frekvensmixning men en två-tre artiklar kanske det kan bli till slut. Välbetalt industriforskningsjobb har jag inte heller fått men jag har ett tillfälligt(?) jobb som inte är uselt betalt, frågan är bara om jag är kompetent nog att göra det jobb de betalar mig för. Jag slängde också in en stimulerande fritid och trevliga flickor i min lilla nyårsönskan. Fritiden spenderade jag till största delen i Klippiga Bergen vilket i praktiken är en stor lekpark om man är friluftsintresserad så på den punkten ger jag mig själv godkänt. På punkten flickor nådde jag väl på sin höjd statusen it's complicated för att tala Facebook-språk.

Ska man nu se realistiskt på 2008 så hoppas jag att jag växer in i rollen på mitt nuvarande arbete eller hittar ett ännu bättre. Det kan också bli så att jag går emot en ny period av arbetslöshet och att jag därmed är tilbaka i 2006 års ovisshet men förhoppningsvis är jag i så fall bättre rustad erfarenhetsmässigt och meritmässigt.
Det verkar nu som om jag har stängt dörren till den akademiska forskningsvärlden och även om det varit mitt mål så känns det lite vemodigt eftersom det är ett arbete jag kan och gillar. Jag tror ändå att mitt beslut att inte stanna ytterligare ett vid universitetet i Calgary var rätt eftersom arbetsmarknaden idag är betydligt bättre idag än vad den var för 1,5 år sedan. Det gäller att smida medan järnet är varmt (eller åtminstone ljummet).
Gällande nyårslöftenambitioner så är det väl det vanliga: mera träning och mer kontakt med nya människor. Det sistnämnda har jag av någon anledning löjligt svårt för. Dags att växa upp kanske...

Gott nytt år på er.

No comments: