2008/06/18

Conservapedia

Vi snackade på lunchen idag om hur man egentligen klarade sig utan Wikipedia innan det fanns. Moralens väktare undrar givetvis hur man klarade sig utan Conservapedia. Den kristna högern i USA tycker att Wikipedia (och i stort sett all övrig media) har en alltför stark "liberal bias" och har därför skapat "The trustworthy encyclopedia". I mångt och mycket är det underhållande läsning, minsta småsak som kan tolkas i deras favör blåses upp till stora proportioner och cirkelargument som skall styrka guds existens står som spön i backen. Läs gärna "Article of the Year" som behandlar ateism. Tydligen är det så att ateister har en sämre mental och fysisk hälsa, bland annat. Fortsätter man att läsa deras "Popular Articles" och "In the News" blir man dock lätt illamående av all aggresion/förakt emot bl.a. ateister, muslimer, liberaler, homosexuella och vetenskapsmän. Att människorna som stöder åsikterna bakom Conservapedia dessutom verkar ha en hel del att säga till om i USA gör en inte mindre illamående.

3 comments:

mj said...

Ärligt talat så orkar jag inte med att läsa igenom en hel artikel. Så fullt med idioti, hat och rena lögner att mitt huvud nästan exploderar.

Om om man verkligen vill ha sig ett skratt, som kanske fastnar i halsen av anledningar du nämner, så skall man läsa artikeln "Bias in Wikipedia".

Maria Abrahamsson said...

Ja, det var ju många, ehm intressanta, slutsatser de dragit, inte minst när det kom till hälsa och välbefinnande... Jag undrar om jag kan skylla min onda hälsena på att jag är ateist?

Så länge man lyckats glömma bort att det är på riktigt så är det ju riktigt roligt, men så snart man kommer på att de här människorna finns på riktigt så är det inte lika roligt längre.

Abstinence Kid said...

Haha! Conservapedia är guld!