2007/02/17

...det snöar på hans hatt...


Var och åkte skidor i Lake Louise i torsdags. Klippiga Bergen ligger väldigt nära Calgary men det tar sina modiga två timmar att åka bil till Lake Louise (som ligger på gränsen till BC). Att åka iväg en vanlig veckodag är bra eftersom liftköerna var i det närmaste obefintliga, det gäller bara att övertga sin kinesiska chef att man faktiskt kommer att jobba in de där 8-9 timmarna hon förlorar. Bergen är onekligen vackra och eftersom liftsystemet tar en över 2500 m så har man en magnifik utsikt. Om det inte snöar och är lätt dimma som i torsdags, då ser man inte ett barr. Det var lite lurigt att se slagen i backen. Vädret var inte helt kass dock, temperaturen låg på någon minusgrad och inte -20 som några dagar tidgare.

På väg hem från Lake Louise stannar man med fördel i Banff för att bada sin av träningsvärk hårt ansatta kropp i de naturliga varma källor som finns där samt käkar rekordeliga köttbitar på Bumpers. En annan rekommendation är att åka skidor oftare än vart fjärde år, man blir något ringrostig. Jag skulle nog få ut ännu mer av några dagars skidåkning om jag var lite bättre på det.

1 comment:

Matte said...

Jaha, här kommer avundsjukans gröna anlete flinande i mitt sinne... Passa på att åka skidor så mycket du orkar (och hinner), dem har ju snö där borta.