2007/02/19

Family Day

Det är helgdag idag men bara här i Alberta* . Helgdagen i fråga, Family Day, instiftades av provinsregeringen 1990. Elaka(?) tungor gör gällande att det var för att gottgöra den skandal som uppkom när det avslöjades att premiärministerns son haffats för kokaininnehav. Ministern erkände att han försummat sin familj och för att invånarna i Alberta inte skulle göra samma sak så fick vi Family Day. Vi som inte har familj i Kanada kan ju alltid vara på jobbet i stället... Ändock, fram för fler politiker med dåligt samvete!

*Njae, tydligen har härmisarna i Saskatchewan tagit efter fr.o.m. i år. Kan det ha något att göra med att de har snart har val där? Info från Wikipedia.

2 comments:

Biggus Piggus said...

Låter ju helt otroligt! Instifta helgdagar istället för att avgå. Han sänker hela landets BNP bara för att han har dåligt samvete? Undrar om det skulle se ut i Sverige? Carl Bildt sniffar COx (haha) och regeringen instiftar "familjens dag". Knappast troligt? Eller?

[cmh] said...

Ekonomin i Alberta går i vågor (följer oljepriset kan jag tänka). När ekonomin är på topp så passar politikerna på att smörja väljarna. Dock så klagade företagare vilket fick som följd att de får välja om de vill ge folk ledigt på Family Day eller Heritage Day (eller båda). Statsanställda tror jag har betald ledighet båda dagarna.